Kripto – Kako početi?

Koji su to osnovni programi i skilovi koji su potrebni za ulaz u kripto svet?

Wallet

Pre svega potreban nam je wallet koji je Vaša jedinstvena blockchain adress-a, na primer na sledecoj adresi možete da donirate 10$ u etherijumu ili Great Serbia tokenu na Uniswap Portalu – 0xB05f2eC6E128eBC0b30A777f440B6FDB07a3a18d. Kao što vidimo imamo niz karaktera, to jest string. Svaki string je jedinstven i razlikuje se od blokčejna do blockčejna. Ova adresa je na Etherijum blokčejnu i tu se fijevi za prenos sa jedne adrese na drugu placaju u Etheru u zavisnosti od iznosa Gwe-a ali o tome nešto kasnije.

Kako da napravim wallet i koji je najbolji?

Ne postoji najbolji i najgori wallet mada bi najvise pažnje trebalo posvetiti sigurnosti jer wallet sadrzi tajni ključ sa kojim potpisujemo transakcija za prenos tokena i coina (Kasnije i o razlici izmedju tokena i koina) sa naše na drugu adresu.

Pre svega postoje hladni tkzv. cold storage i “vrući” wallet-i. Glavna razlika je to sto hladni storidži nisu povezani na internet i čuvaju se za vece iznose kripta (Na primer Nano Ledger). Za početak ćemo se baviti novčanicima koji su povezani sve vreme na Internet i tu imamo dve vrste. Jedni se nalaze u klaudu na primer na Binance menjačnici (Najveca i najbolja menjačnica i tamo otvorite nalog preko ovog linka i imate 5% ustede na sve fijeve od mene! link ko ne vidi hyper txt: https://accounts.binance.me/en/register?ref=YNNZI879)

Šta je onda najbolje za početak?

Binance i Metamask wallet. Binance je najveca svetska menjačnica kroz koju u satu prodje desetine milijardi dolara u etheru, Bnb, Bitcoin, Doge, Shiba, Theta, Avax, Sol, Fantom i recimo gejming tokenima koji su vec dali velike skokove vrednosti od 1000% a to su Gala, Sand, Mana i naravno Axie Infinity. Svi ovi tokeni se dele u neke grupe a moje omiljene su gejming tokeni i tokeni koji su Launch Pad za druge gejming tokene jer trenutno oni daju najveće prinose. Na primer Good Games Guild token sam kupio na IGO za 0,3 centi a prodajem je ga sve vreme, posebno kada je prešao 14,15$ dolara po tokenu. Verujem da ce biti i 30$ dolara posle januara sto je zarada od 100 puta! Ukoliko želite da Vam pomognem da ostvarite slične zarade pišite mi na mejl mariomaletic85@gmail.com. Avaj, nakon što otvorite nalog na Binancu i zaradite odmah cim kupite ove tokene, imate moj referal za to 🙂 otvoricete Google Chrome i dodati Metamask ekstenziju za Chrome pretrazivač. Mozete to izgluglati ali da se ne mučite ostavicu vam link ovde. Morate voditi racuna da imate poslednju verziju Chroma ili od ovog posla nema ništa. Ukoliko znate engleski jezik na ovom linku mozete proveriti verziju hroma ali verujemo da 99% ima poslednju ili makar noviju verziju tako da nastavljamo dalje.

Instalacija MetaMaska, izbor šifre i bekapovanje ključne reči?!

Nakon procesa instalacije koji je na principu next, next i koji ne bih ponavljao za one koji znaju engleski jezik imate odlican youtube tutorijal ovde i ovde dobar clanak a ovo je vlog na srpskom koji ima sve i za ove koji se slabije snalaze sa engleskim jezikom – link.

Nakon toga, pazite samo da uvek na makar dva mesta imate bekapovane kljucne reci, najbolje na papiru u nekoj knjizi ali i google drive moze da koristi ako vam ne istekne! Takodje i telefon je lose resenje jer mozete da ga izgubite. Najbolji je stari dobri papir.

Šta dalje?

Princip je da što vise zaradite a da što manje rizikujete i da kupujete tokene pre hajpa, to jest da budete medju prvih 100, 1000 ili makar 10.000hiljada ulagača u neki Token. Postoje tokeni koji imaju svoju upotrebnu vrednost i koristi kao sto je na primer Etherijum koji ce rasti jer je u njemu placaju fijevi u ether mrezi, prave nft-ovi (sta su drugom prilikom).

Šta ako Bitcoin pada?

Tada postoje tokeni u koje mozete da ulozite i da u tom Bear tržistu zaradite neverovatne iznose ako uspete da udjete u IGO -Initial Game Offering za odredjeni token za igru. Kupite po 0,3 dolara prodate po 10/15$. I zapamtite, profit uzimate sve vreme, samo je to siguran profit koji postoji u tom trenutku i koji je u ruci. Sve vreme dok token raste on se prodaje i izlazi se u Tether USDT odnosno Binance US Dolar BUSD koji se dalje koriste za izlaz iz kripta u evro i dinar po ceni od 5-12%. Pisite mi na mariomaletic85@gmail.com za bolji kurs ukoliko holdujete GS koji je skorcio vise od 60 puta do sada i tek sledi sledecih 60 puta! Adresa GS tokena je 0xc0d785a6298444897521dbb0279a76753f311ed7 a možete ga kupiti na Uniswap.org portalu tako što ćete Ehterium zameniti za GS. Neka to bude i vaš prvi trejd a za IGO koji nas čekaju u decembru pratite me na tviteru na @mariomaletic.

Gde mogu da pratim cene?

CoinmarketCap

Najbolje je da na telefonu skinete aplikaciju koja postoji za iOS i Android ali mozete ga pratiti i na websajtu bez problema- CoimarketCap. Zanimljivo je proći i videti kako je trziste izgledalo pre godinu dana i zamislite kako ce tržiste izgledati za sledecih godinu dana? Zapamtite da je trenutno samo 4% populacije u nekoj vrsti kripta dok će najveće dobiti imati oni koji krenu prve i ulože u spajanje kripta i gejming industrije. Kada budemo imali WoW koji ce imati mačeve, heroje, štitove, bodeže koji ce biti NFT (Non Fungible Token – jedinstveni token na nekom blokčejnu, recimo Altura) ti in game objekti a van igre NFT-ovi bice trgovani van igrice čak i na Binancu. Vec postoje gejming gilde vredne 8 milijardi dolara(na primer GGG, SFund itd) koje imaju stipendije i plaćaju vas da igrate igricu! U Indoneziji milioni ljudi igraju Axie Infinitu jer tako zarade i do 10.000 dolara trejdujući nft-ove čudovista koji se bore i zaradjujuci Axie i Smoth Love Potion.

Moj najbolji Trejd – preko 1.000.000$ u Etheru

Posto sam znao da ce biti nevernih toma koji nece verovati da sam kupio preko 8000 milion tokena za 3.5$ napravio sam IG post pre 21 nedelju sto dokazuje vremenski period koji je na prethodnoj. Milion token je napravio ogroman novac ne samo meni vec i mojim drugarima koji nisu zaradili 20/30puta vec 5puta. Imamo direktora jedne IT kompanije koji je ulog vise puta izvukao i sada ima i kripte i evre pa koliko puta.

Elem, vazno je pratiti trendove i hajp i ici tamo gde ide najvise novca a to su sada kripto gejming tokeni i pokricemo par gejming tokena u sledecoj objavi a do tada pratimo se na tviteru na @mariomaletic i ig mario_maletic.

Na kraju

Svima koji seruju tekst na fejsu i tviteru, nek nakon serovanje ostave wallet na eth mrezi i na Binance smart chain mrezu i dobice ekskluzivne 10x tokene. Delim 1000 evra u erc20i 1000 evra u bnb20 tokenima. Serujte i ostavite adrese walleta!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.